werken luchtreinigers ECHT? | Luchtreinigers en luchtzuivering

werken luchtreinigers ECHT?

Dat is een grote, doch ook vrij algemene vraag. Een eenvoudig, algemeen antwoord is "ja!" Een beter antwoord is "Het hangt ervan af." Een specifiek antwoord is een beetje lastiger.

Alle luchtzuiveringsinstallaties doen iets. In het ergste geval doen ze niet veel meer dan het verbruiken van elektriciteit. Het reinigen van de lucht kan verder worden gedefinieerd als het vermogen van een bepaalde luchtzuiveringsinstallatie om luchtverontreinigende stoffen te verwijderen, zoals deeltjes, geuren, gassen, vluchtige organische stoffen en micro-organismen. Een slechte luchtzuiveraar op bijvoorbeeld het werk zou er een zijn die vrijwel niets uit de lucht verwijdert. Een uitstekende luchtreiniger op het werk is in staat om bijna alle van de luchtverontreinigende stoffen uit de lucht weg te nemen. Onderzoek dus zeker wat uw luchtzuiveringsinstallatie zal verwijderen uit de lucht en vergelijk dit steeds met andere merken voor het maken van een zo optimaal mogelijke keuze
.
Er is een breed gamma van luchtreinigers beschikbaar in de markt, variƫrend in prijs van onder de 20 EUR tot meer dan 4500 EUR! Echter, de prijs is niet de enige factor die het vermogen van een bepaalde luchtzuiveringsinstallatie om de lucht te zuiveren bepaalt, maar het is een goede eerste indicator. Indien u slechts 15 euro wenst te besteden, verwacht dan maar niet te veel. Deze reinigers zullen in het algemeen slechts minimaal zuvieren. De prijsklasse gaande van 150 tot - 700 euro bevat vele goede modellen waarvan zelfs een paar uitstekende, maar helaas ook een aantal tamelijk slechte modellen. Als u meer besteedt dan 700 euro dan bent u niet 100 procent verzekerd van een grote schoonmaak maar over het algemeen je krijgt u wel waar voor uw geld. Het aanbovel prijsniveau bevindt zich tussen de 150 en 700 euro. Nadat u beslist heeft over uw prijsklasse dient u aan onderzoek te doen. Vergelijk ten minste drie verschillende modellen uit drie verschillende merken alvorens u een definitieve beslissing neemt.

Voor de meeste mensen is de hamvraag eigenlijk "hoe weet ik of mijn luchtzuiveringsinstallatie wel degelijk werkt?" Voor velen van ons is het beantwoorden van deze vraag echter moeilijk. Als u een fatsoenlijke luchtzuiveringsinstallatie in een vervuilde kamer plaatst zult u ongetwijfeld het verschil merken na verloop van tijd. Als u een degelijke luchtzuiveringsinstallatie plaatst in een gemiddeld propere kamer, dan kan het al dan niet zijn dat u het verschil merkt. Wanneer u ten slotte een fatsoenlijke luchtzuiveringsinstallatie plaatst in een schone kamer zal het moeilijk zijn om het verschil op te merken. De realiteit is dat we vaak niet echt het verschil met het blote oog zien, hoewel de luchtreiniger uitstekend werkt. De beste raad is het maken van een lijst. Ruikt de lucht voor het gebruiken van de reiniger naar rook? Heeft uw huis last van vieze geurtjes? Pollen, bacteriƫn? Noteer al deze zaken op een blad. Na het aanschaffen van een luchtreiniger neemt u het blad er terug bij en kijkt u voor welke punten er verbetering zichtbaar is.

Ga dus zeker op onderzoek en vergelijk genoeg modellen totdat u voelt dat u overtuigd bent van uw keuze. Laat u vooral niet misleiden door goede marketing en denk niet dat alle lucht reinigers even goed functioneren. Mits de juiste hoeveelheid onderzoek zal je ongetwijfeld een degelijke luchtzuiveringsinstallatie kopen die vele jaren meegaat...

Update: bekijk ook eens de werking van mijn luchtreiniger!

0 reacties: