lucht binnenshuis sterk vervuild | Luchtreinigers en luchtzuivering

lucht binnenshuis sterk vervuild

Onlangs stond in Het Nieuwsblad (13/09) een groot artikel met de titel "Onze huizen zitten vol gif". Hierin wordt gewezen op de gevaren van allerlei stoffen en geuren die zich in ons huis bevinden. Deze zijn wel degelijk vervuilend en soms zelfs toxisch.

In Belgiƫ is men daarom gestart met een sensibiliseringscampagne. Op de website binnenlucht.be vindt u hieromtrent veel meer informatie. Als u de site opent dan merkt u meteen de slogan op: "Uw binnenlucht heeft een schoonmaakbeurt nodig".

Er is een hele lijst samengesteld met alle stoffen en chemicaliƫn die zich eigenlijk niet in ons huis zouden mogen bevinden. Het lijkt wel alsof deze lijst eindeloos is. Om er maar enkele te noemen: mijt, katten en honden zijn een bron van allergie. Benzeen is een grote boosdoener van bloedkanker. Schimmels en zelfs kaarsen zorgen voor fijn stof binnenshuis.

Als we met al deze zaken rekening willen houden dan is de aanschaf van een luchtreiniger of luchtzuiveringsinstallatie zeker geen overbodige luxe. In deze blog wil ik u informeren omtrent deze luchtreinigers. U vindt er dan ook tal van artikels, gaande van de werking tot de prijzen. En bovendien ook de vraag of deze wel echt werken. Blader dus gerust even rond doorheen de artikels die u kunt opvragen via het archief rechts op deze site.

0 reacties: