Luchtbehandeling: wat, waar en hoe? | Luchtreinigers en luchtzuivering

Luchtbehandeling: wat, waar en hoe?

Airconditioning, klimaatregeling, luchtbehandeling of luchtregeling staat voor het reguleren van de lucht in binnenruimtes, zoals in gebouwen, auto's, metro's en ga zo maar door. Luchtreiniging is er dus slechts een klein onderdeel van.

Verschillende bedrijven zijn gespecialiseerd in het behandelen van de lucht. Dit zoals hierboven reeds aangehaald op tal van verschillende manieren:
- ontvochtigen
- bevochtigen
- luchtreiniging (geuren, bacteriƫn, huisstofmijt,...)
- airconditioning
- regelen van het klimaat
- ventillatie
- ...

Voor Nederland vindt met op op deze site een lijst met alle leveranciers die aan luchtbehandeling doen.

De lucht ademen we dagelijks in en we kunnen ook helemaal niet zonder. Toch is het onbegrijpelijk dat zoveel mensen het belang niet inzien van gezonde en kwalitatieve lucht. Misschien wordt het hoog tijd om vanuit de overheid wat meer campagnes te voeren inzake luchtbehandeling. Subsidies, brochures en ga zo maar door. Het is algemeen bekend dat de lucht (zuurstof) binnenshuis beneden de gestelde normen te is. Dit komt door luchtvervuiling veroorzaakt door elektrische apparatuur, gebrek aan hygiƫne, stof, soms zelfs meubelen!

Hoe aanpakken?
Het aanschaffen van een luchtreiniger is geen overbodige luxe maar eigenlijk een simpele must. Dergelijke toestellen reinigen uw omgeving van schadelijke en toxische stoffen. In deze blog wil ik u daarmee kennis laten maken. Blader gerust even rond in mijn artikels en besef zo het belang van een goede behandeling van de lucht rondom u!

0 reacties: